Smetanová omáčka se šunkou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 32 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 800.1 mg
- Vláknina 5702.5 mg
- Vitamín A 5702.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné proužky. Z šunky odstraníme tučný okraj a šunku nakrájíme na proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků.
-
2
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Šalotky v něm na mírném ohni asi 5 minut podusíme. Přimícháme šunku a rajčata a ještě krátce dusíme.
-
3
Bazalku až na několik lístků natrháme na malé kousky. Pak nalijeme do hrnce vermut, přidáme smetanu, bazalku a kapary. Omáčku přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem a po dvou minutách vaření stáhneme.
-
4
Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a ozdobíme zbývajícími lístky bazalky.