Špíz s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 47 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 137.4 mg
- Vláknina 2725 mg
- Vitamín A 2725 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3796.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a naklepeme. Podélně rozkrojíme na 2 cm široké proužky. Cibuli a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme na velmi jemném struhadle a přidáme k masu. Vše dobře promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a arašídovým olejem, přikryjeme a necháme 15 minut při pokojové teplotě marinovat.
-
2
Předehřejeme elektrický gril, nebo gril na dřevěné uhlí. Proužky řízků vyndáme z marinády a necháme trochu okapat, marinádu zachytíme. Dřevěné špízy potřete olejem a zviněné proužky řízků na ně navlíkáme. Lehce osolíme a z každé strany 3-5 minuty dokřupava grilujeme, hojně potíráme marinádou. Úhledně urovnáme na talíře.