Dušená telecí kýta špikovaná párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Párky drůbeží lahůdkové
  • 150 g Telecí kýta
  • 20 g Olej rostlinný
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 182 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sacharin
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 70641 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 494.5 mg
  • Vláknina 1310 mg
  • Vitamín A 1310 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu odblaníme a prošpikujeme rozpůleným párkem. V hlubokém rendlíku smažíme cibulku dokud nezměkne, poté vložíme maso a pod poklicí dusíme ve vlastní šťávě. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.

  • 2

    Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na plátky a necháme na teple. Ve šťávě rozšleháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku a omáčku za stálého míchání provaříme. Omáčku můžeme dochutit octem a osladit. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Hned podáváme s rýží nebo s knedlíky.

Komentáře k receptu