Dušená telecí kýta špikovaná párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 18 g
- Sodík 70641 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 494.5 mg
- Vláknina 1310 mg
- Vitamín A 1310 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu odblaníme a prošpikujeme rozpůleným párkem. V hlubokém rendlíku smažíme cibulku dokud nezměkne, poté vložíme maso a pod poklicí dusíme ve vlastní šťávě. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
-
2
Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na plátky a necháme na teple. Ve šťávě rozšleháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku a omáčku za stálého míchání provaříme. Omáčku můžeme dochutit octem a osladit. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Hned podáváme s rýží nebo s knedlíky.