Dušené telecí maso v mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 242 mg
- Vláknina 9176.4 mg
- Vitamín A 9176.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na suché pánvi orestujeme maso nakrájené na menší kostky, po chvíli přidáme mrkev rovněž nakrájenou na kostičky, za stálého míchání rychle osmažíme, podlijeme dvěma sběračkami vody a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.
-
2
Před podáváním směs ochutíme solí, ustrouhaným muškátovým oříškem a petrželkou. Servírujeme s vařenými brambory.