Dušené telecí maso v mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Mrkev kořen
  • 150 g Telecí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 242 mg
  • Vláknina 9176.4 mg
  • Vitamín A 9176.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi orestujeme maso nakrájené na menší kostky, po chvíli přidáme mrkev rovněž nakrájenou na kostičky, za stálého míchání rychle osmažíme, podlijeme dvěma sběračkami vody a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.

  • 2

    Před podáváním směs ochutíme solí, ustrouhaným muškátovým oříškem a petrželkou. Servírujeme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu