Řízek s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 57 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 490.6 mg
- Vláknina 878.5 mg
- Vitamín A 878.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a slabě naklepeme, osolíme. Celé koření roztlučeme nahrubo v hmoždíři a nasypeme na talíř. Řízky po obou stranách pořádně přimáčkneme do roztlučeného koření, aby se rovnoměrně obalily.
-
2
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Opepřené řízky smažíme z každé strany na středně velkém až silném plameni 2 min.
-
3
Na čistou pánev dáme máslo, necháme zpěnit a lehce zhnědnout. Ještě jednou v něm obalíme řízky, pokapeme koňakem (s nádechem nostalgie zapálíme a flambujeme), pánev odstavíme a maso necháme krátce dojít.