Uzená husí prsa s cizrnou na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Husí prsa
  • 300 g Cizrna konzervovaná
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 200 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 6 ks Cibule lahůdková
  • 1.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • 0.27 polévková lžíce Olej chilli
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 308 mg
  • Vláknina 9526.5 mg
  • Vitamín A 9526.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilovanou cizrnu s kukuřicí scedíme a necháme odkapat. Výhonky vojtěšky propláchneme a necháme na sítě osušit. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Čerstvou majoránku opláchneme vodou a lístečky otrháme.

  • 2

    Ve woku postupně na rozpáleném oleji s máslem usmažíme dozlatova cibulku, pak cizrnu s kukuřicí. Opékáme přibližně 4-5 minut. Pak přilijeme 1,5 dl černého piva a přidáme lístky majoránky. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Zeleninu ochutíme solí, mletým hřebíčkem, koriandrem a hořčicí.

  • 3

    Uzená husí prsa pokrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Na talíře rozdělíme porce zeleniny, obložíme plátky uzeného masa s výhonky vojtěšky a podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu