Uzená husí prsa s cizrnou na pivě
Suroviny
- 400 g Husí prsa
- 300 g Cizrna konzervovaná
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 200 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 1 kávová lžička Hořčice v prášku
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 6 ks Cibule lahůdková
- 1.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- 0.27 polévková lžíce Olej chilli
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 28 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 308 mg
- Vláknina 9526.5 mg
- Vitamín A 9526.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilovanou cizrnu s kukuřicí scedíme a necháme odkapat. Výhonky vojtěšky propláchneme a necháme na sítě osušit. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Čerstvou majoránku opláchneme vodou a lístečky otrháme.
-
2
Ve woku postupně na rozpáleném oleji s máslem usmažíme dozlatova cibulku, pak cizrnu s kukuřicí. Opékáme přibližně 4-5 minut. Pak přilijeme 1,5 dl černého piva a přidáme lístky majoránky. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Zeleninu ochutíme solí, mletým hřebíčkem, koriandrem a hořčicí.
-
3
Uzená husí prsa pokrájíme na tenké plátky.
-
4
Na talíře rozdělíme porce zeleniny, obložíme plátky uzeného masa s výhonky vojtěšky a podáváme.
-
5