Medailón ze svíčkové se sázeným vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 15 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 212.7 mg
- Draslík 316.1 mg
- Vláknina 26.5 mg
- Vitamín A 26.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno plátek, mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na tuku.
-
2
V tvořítku připravíme na 5g másla sázená vejce.
-
3
Zbylých 5g másla přidáme k opečenému medailónu a rozpustíme je ve výpeku.
-
4
Medailón přelijeme výpekem s máslem a ozdobíme sázeným vejcem.
-
5
Ihned podáváme.