Polévka z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1222 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 461.4 mg
- Draslík 142.7 mg
- Vláknina 25 mg
- Vitamín A 25 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme husí játra, smetanu a žloutky a dohladka rozšleháme. Slepičí vývar přivedeme do varu, odstavíme a vmícháme přecezenou rozmixovanou směs. Vývar znovu prohřejeme (nesmí přejít varem). Mícháme, dokud nevznikne krémová hmota. Ochutíme ji portským vínem, koňakem a solí. Z lanýže nastrouháme několik plátků a odložíme stranou. Zbytek nadrobno nasekáme a rozdělíme do 4 talířů nebo misek. Zalijeme polévkou, ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky lanýže a podáváme.