Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 73 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 113.6 mg
- Vláknina 8801 mg
- Vitamín A 8801 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 13.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí čtvrtky na několika místech propíchneme grilovací jehlou a rozložíme na misku. Olej, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř smícháme a nalijeme na kuřecí maso. Maso odložíme na 2 hodiny do chladničky. Prolisovaný česnek utřeme se špetkou soli, přidáme žloutky a důkladně rozšleháme. Postupně po kapkách přiléváme oba druhy oleje a stále šleháme, dokud majonéza není krémovitá a hladká. Potom už můžeme oleje přilévat tenkým praménkem. Pokračujeme ve šlehání do zhoustnutí. Nakonec majonézu ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Odložíme ji na teplé místo.
-
2
Gril předehřejeme na střední teplotu. Marinované kuřecí čtvrtky rozložíme na pekáč a grilujeme 25-30 minut. Během grilování je obracíme a potíráme marinádou. Maso rozdělíme na talíře.
-
3
Do česnekové majonézy vešleháme vroucí vodu. Kuřecí čtvrtky doplníme teplou česnekovou majonézou, listovým salátem, kolečky citronu a podáváme.