Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 40 ml Voda pitná
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí čtvrtky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 113.6 mg
  • Vláknina 8801 mg
  • Vitamín A 8801 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 13.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí čtvrtky na několika místech propíchneme grilovací jehlou a rozložíme na misku. Olej, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř smícháme a nalijeme na kuřecí maso. Maso odložíme na 2 hodiny do chladničky. Prolisovaný česnek utřeme se špetkou soli, přidáme žloutky a důkladně rozšleháme. Postupně po kapkách přiléváme oba druhy oleje a stále šleháme, dokud majonéza není krémovitá a hladká. Potom už můžeme oleje přilévat tenkým praménkem. Pokračujeme ve šlehání do zhoustnutí. Nakonec majonézu ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Odložíme ji na teplé místo.

  • 2

    Gril předehřejeme na střední teplotu. Marinované kuřecí čtvrtky rozložíme na pekáč a grilujeme 25-30 minut. Během grilování je obracíme a potíráme marinádou. Maso rozdělíme na talíře.

  • 3

    Do česnekové majonézy vešleháme vroucí vodu. Kuřecí čtvrtky doplníme teplou česnekovou majonézou, listovým salátem, kolečky citronu a podáváme.

Komentáře k receptu