Tyrolské šunkové knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1424 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 154.2 mg
- Draslík 455.3 mg
- Vláknina 9652.7 mg
- Vitamín A 9652.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme.
-
2
Rohlíky nakrájíme na tenké krajíčky a promícháme s vejci, nasekanou petrželkou a směsí cibule a šunky. Přilijeme vlažné mléko, osolíme a okořeníme špetkou muškátu.
-
3
Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama knedlíčky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Necháme jednou přejít varem a potom zvolna vaříme 15 minut.
-
4
Uvařené knedlíčky vyjmeme a podáváme se zeleninovým vývarem.