Tyrolské šunkové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rohlíky bílé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1424 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 154.2 mg
  • Draslík 455.3 mg
  • Vláknina 9652.7 mg
  • Vitamín A 9652.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na tenké krajíčky a promícháme s vejci, nasekanou petrželkou a směsí cibule a šunky. Přilijeme vlažné mléko, osolíme a okořeníme špetkou muškátu.

  • 3

    Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama knedlíčky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Necháme jednou přejít varem a potom zvolna vaříme 15 minut.

  • 4

    Uvařené knedlíčky vyjmeme a podáváme se zeleninovým vývarem.

Komentáře k receptu