Smažené krevety v česnekové marinádě
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Citrony
- 1 ks Salát kadeřavý
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 27 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 42.3 mg
- Draslík 552 mg
- Vláknina 12119.5 mg
- Vitamín A 12119.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme krevety: necháme je nevyloupané, pouze odstraníme střívka.
-
2
V misce smícháme marinádu z utřeného česneku, šťávy z půlky citronu, změklého másla, posekané petrželové nati a kopru, osolíme, opepříme. Hotovou směsí potřeme očištěné krevety a pod fólií necháme v chladničce půl hodiny marinovat.
-
3
Marinované krevety smažíme na oleji zhruba pět minut, poté servírujeme přelité vypečenou šťávou s měsíčky citronu. Podáváme se salátem a čerstvým pečivem.