Krůtí řízky po milánsku
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 200 g Artyčoky sterilované
- 175 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 687.2 mg
- Vláknina 10525.2 mg
- Vitamín A 10525.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku promícháme se solí a pepřem a ve směsi obalíme omyté, na řízky nakrájené krůtí maso. Přebytečnou mouku sklepeme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a smažíme na něm řízky po každé straně 3 minuty. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Do pánve přilijeme zbylý olej, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji 4 minuty. Přilijeme víno a za stálého míchání chvíli povaříme.
-
4
Vmícháme scezené artyčoky, rajčata, lístky bazalky a jen necháme přejít varem.
-
5
Krůtí řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.