Makedonský masový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Listové těsto
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 243.7 mg
  • Draslík 387.8 mg
  • Vláknina 3585.5 mg
  • Vitamín A 3585.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme vařit na mírném ohni, dokud se maso neuvaří doměkka.

  • 2

    V misce rozšleháme škrob s mlékem a za stálého míchání přilijeme k masu a odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme vejce, sýr, sůl a muškátový oříšek.

  • 3

    Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 5 plátků pomazaných rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Na ně navršíme masovou směs a přikryjeme zbylými pomazanými pláty těsta. Potřeme zbylým máslem, nařízneme náznak porcí a necháme asi 40 minut péct ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu