Lívanečky z pohankové mouky obložené lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 91 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 70 g Losos uzený
  • 120 g Mouka pohanková
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 171.9 mg
  • Draslík 128.1 mg
  • Vláknina 2831.5 mg
  • Vitamín A 2831.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obě prosáté mouky v míse smícháme s droždím, solí, vlažným mlékem, v němž jsme rozmíchali jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek dáme stranou). Těsto řádně promícháme a dáme pod utěrkou vykynout. Do vykynutého těsta vmícháme středně ušlehaný bílek.

  • 2

    Silnostěnnou pánev rozehřejeme, vytřeme olejem a klademe lžící těsto o velikosti osmi centimetrů v průměru. Hotové lívanečky necháme na teple.

  • 3

    Lívanečky poklademe hustou smetanou a plátky uzeného lososa.

Komentáře k receptu