Špenátovo-šťovíkové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 283.5 mg
- Draslík 692.6 mg
- Vláknina 4293.5 mg
- Vitamín A 4293.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťovík a špenát opláchneme a silnější stonky odstraníme. Listy blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 30 sekund. Slijeme přes sítko, zchladíme studenou vodou, necháme okapat, najemno nasekáme.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm mouku. Přimícháme mléko, omáčku osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a 10 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout.
-
3
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Rozklepneme vejce. Žloutky, nasekanou zeleninu a sýr přimícháme do omáčky. Přidáme bílky ušlehané na tuhý sníh.
-
4
Máslem vymažeme dno mísy na suflé a mísu naplníme připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Ihned podáváme.