Mleté kuřecí maso s bylinkami
Suroviny
- 15 g Hořčice
- 180 g Pečivo pšeničné běžné máslové
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Strouhanka
- 60 g Bylinky čerstvé - svazek
- 250 g Kuřecí maso vařené
- 100 ml Mléko polotučné
- 40 ml Olej stolní
- 1 ks Pórek
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 21 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 193.2 mg
- Draslík 234.8 mg
- Vláknina 13570 mg
- Vitamín A 13570 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé pečivo rozdrobíme, uvařené kuřecí maso umeleme nebo rozmixujeme a společně dáme do velké mísy. Přidáme pórek, sušené bylinky, hořčici, osolíme, opepříme. Suroviny důkladně promícháme.
-
2
Směs v míse spojíme 2 žloutky, 1 bílkem a 4 lžícemi mléka.
-
3
Hmotu rozdělíme na 8 dílů, z každého dílu vytvarujeme silnější váleček.
-
4
Zbývající bílek ušleháme do pěny. Válečky masové směsi obalíme nejprve v bílku, potom ve strouhance.
-
5
Na pánvi rozehřejeme olej a obalované válečky v něm opékáme 6 minut po všech strnách dozlatova. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a plátky rajčat.