Hovězí špička s frankfurtskou zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1191 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 264 g
- Sodík 913 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 737.4 mg
- Draslík 1167.7 mg
- Vláknina 10376 mg
- Vitamín A 10376 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Vložíme hovězí maso a zvolna vaříme 2 hodiny.
-
2
Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Přidáme ji k masu 30 minut před dokončením.
-
3
Na omáčku uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a žloutky vyjmeme. Prolisujeme přes síto do mísy. Dohladka utřeme s octem, olejem a trochou soli. Dosolíme a osladíme. Bílky nadrobno nasekáme a přidáme do omáčky.
-
4
Bylinky opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Přimícháme do omáčky. Maso necháme okapat, nakrájíme na jemné plátky, zavineme a sepneme párátky. Podáváme s omáčkou.