Hovězí špička s frankfurtskou zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 800 g Hovězí maso přední
  • 180 g Celer řapíkatý
  • 250 g řepkový olej
  • 5 g Cukr krupice
  • 80 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1191 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 264 g
  • Sodík 913 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 737.4 mg
  • Draslík 1167.7 mg
  • Vláknina 10376 mg
  • Vitamín A 10376 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Vložíme hovězí maso a zvolna vaříme 2 hodiny.

  • 2

    Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Přidáme ji k masu 30 minut před dokončením.

  • 3

    Na omáčku uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a žloutky vyjmeme. Prolisujeme přes síto do mísy. Dohladka utřeme s octem, olejem a trochou soli. Dosolíme a osladíme. Bílky nadrobno nasekáme a přidáme do omáčky.

  • 4

    Bylinky opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Přimícháme do omáčky. Maso necháme okapat, nakrájíme na jemné plátky, zavineme a sepneme párátky. Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu