Tvarohový koláč ze sucharů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Cukr moučkový
  • 140 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 9 ks Suchar dietní
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1285 kcal
  • Sacharidy 209 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 4748 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 206 g
  • Cholesterol 214.5 mg
  • Draslík 685.7 mg
  • Vláknina 13566.7 mg
  • Vitamín A 13566.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150 °C. Suchary rozdrobíme válečkem. Přidáme 2 lžíce cukru a máslo a mneme mezi prsty, až se přísady spojí ve hmotu.

  • 2

    Hmotou vyplníme dno vymazané rozvírací formy a upěchujeme lžící. Tvaroh utřeme dohladka. Postupně zatřeme zbývající cukr, citronovou kůru a šťávu. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme k tvarohu a třeme, až vznikne hladký krém.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Naneseme ho na krém, rozmícháme metlou. Formu naplníme krémem, pečeme v mírné troubě asi 75 minut.

  • 4

    Vyjmeme z trouby, necháme ve formě odpočinout asi 10 minut. Koláč uvolníme z formy a necháme 3 hodiny vychladnout. Před podáváním ho pocukrujeme.

Komentáře k receptu