Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z mořského jazyka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Česnek
  • 5 ks Bageta
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2.5 dl Mléko kokosové
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 3 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1434 kcal
  • Sacharidy 198 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 2614 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 195 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 1547.8 mg
  • Vláknina 20428.6 mg
  • Vitamín A 20428.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme rybí plátky, jarní cibuli omyjeme, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme k ní oloupaný česnek, omyté a pokrájené chilli papričky bez semen, omytou petrželovou nať, oloupaný nakrájený zázvor. Všechny přísady pomeleme na masovém strojku a v míse je smícháme se sójovou moukou, ochutíme pepřem, solí. Vyšleháme tuhý sníh z bílku a lehce ho vmícháme do tuhé rybí směsi, ze které vytvoříme karbanátky ve tvaru kuliček.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a rybí karbanátky postupně usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly, a hned je odložíme do mísy a zakryjeme poklicí, aby zůstaly horké.

  • 3

    Do woku nalijeme smetanu, kokosové mléko a cukr. Přimícháme lžíci chilli omáčky a lžíci kokosového krému, karbanátky vložíme do omáčky a při mírné teplotě je dusíme pod pokličkou asi 8-10 minut. Během dušení občas omáčku promícháme.

  • 4

    Horké karbanátky podáváme s omáčkou a rozpečenou bagetkou.

Komentáře k receptu