Pikantní rybí karbanátky v kokosové omáčce
Suroviny
- 800 g Filé z mořského jazyka
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 5 ks Cibule
- 4 ks Chilli paprička
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Česnek
- 5 ks Bageta
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2.5 dl Mléko kokosové
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 3 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1434 kcal
- Sacharidy 198 g
- Tuky 36 g
- Sodík 2614 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 195 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 1547.8 mg
- Vláknina 20428.6 mg
- Vitamín A 20428.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájíme rybí plátky, jarní cibuli omyjeme, pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme k ní oloupaný česnek, omyté a pokrájené chilli papričky bez semen, omytou petrželovou nať, oloupaný nakrájený zázvor. Všechny přísady pomeleme na masovém strojku a v míse je smícháme se sójovou moukou, ochutíme pepřem, solí. Vyšleháme tuhý sníh z bílku a lehce ho vmícháme do tuhé rybí směsi, ze které vytvoříme karbanátky ve tvaru kuliček.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a rybí karbanátky postupně usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly, a hned je odložíme do mísy a zakryjeme poklicí, aby zůstaly horké.
-
3
Do woku nalijeme smetanu, kokosové mléko a cukr. Přimícháme lžíci chilli omáčky a lžíci kokosového krému, karbanátky vložíme do omáčky a při mírné teplotě je dusíme pod pokličkou asi 8-10 minut. Během dušení občas omáčku promícháme.
-
4
Horké karbanátky podáváme s omáčkou a rozpečenou bagetkou.