Marinované slávky s chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 141 g
- Sodík 1928 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1857.3 mg
- Vláknina 5800 mg
- Vitamín A 5800 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle omyjeme a očistíme. Neuzavřené nebo poškozené vyhodíme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a na jemno nakrájíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na lupínky.
-
2
Chilli papričku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme a na jemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a 3 minuty na něm podusíme mrkev, česnek a chilli papričku.
-
3
Přidáme mušle, pórek a rajčata. Přilijeme víno a přikryté vaříme 4 minuty. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.
-
4
Vývar ochutíme limetovou šťávou a osolíme. Mušle v něm necháme táhnout nejméně 30 minut.