Mušle slávky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1953 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 1780.8 mg
- Vláknina 4717.5 mg
- Vitamín A 4717.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a vousky odstraníme. Otevřené nebo poškozené mušle vyhodíme.
-
2
Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme zeleninu a dusíme asi 5 minut.
-
3
Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Vložíme mušle, přikryjeme a vaříme 5 minut. Vyjmeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle podáváme s vývarem.