Mušle slávky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer řapíkatý
  • 150 g Pórek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mrkev kořen
  • 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 ks Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1953 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 1780.8 mg
  • Vláknina 4717.5 mg
  • Vitamín A 4717.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a vousky odstraníme. Otevřené nebo poškozené mušle vyhodíme.

  • 2

    Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme zeleninu a dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Vložíme mušle, přikryjeme a vaříme 5 minut. Vyjmeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle podáváme s vývarem.

Komentáře k receptu