Arabská pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 67 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Droždí
  • 5 g Cukr krupice
  • 300 g Jehněčí maso mleté
  • 30 g Petržel - nať
  • 10 g Kmín římský
  • 5 g Koriandr mletý
  • 10 g Kukuřičná krupice T 600
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Olej olivový
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 855 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 808 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 54.8 mg
  • Draslík 621.1 mg
  • Vláknina 13887.5 mg
  • Vitamín A 13887.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promícháme mouku, 1 lžičku soli a 2 lžíce oleje. Droždí rozpustíme v 300 ml vlažné vody s cukrem. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 60 minut vykynout.

  • 2

    V pánvi s rozehřátým zbývajícím olejem 5 minut opečeme cibuli, česnek a mleté maso. Přimícháme rajčatový protlak, petrželku a koření. Opékáme dalších 5 minut. Přilijeme 175 ml vody, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme

  • 3

    kulaté placky o průměru 24 cm. Zvýšíme okraje. Pečicí plech vysypeme kukuřičnou krupicí a placky na něj přeneseme. Obložíme mletým masem a pečeme asi 12 minut. Placky zavineme a podáváme.

Komentáře k receptu