Arabská pizza
Suroviny
- 200 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Droždí
- 5 g Cukr krupice
- 300 g Jehněčí maso mleté
- 30 g Petržel - nať
- 10 g Kmín římský
- 5 g Koriandr mletý
- 10 g Kukuřičná krupice T 600
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Protlak rajčatový
- 50 ml Olej olivový
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 33 g
- Sodík 808 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 54.8 mg
- Draslík 621.1 mg
- Vláknina 13887.5 mg
- Vitamín A 13887.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Promícháme mouku, 1 lžičku soli a 2 lžíce oleje. Droždí rozpustíme v 300 ml vlažné vody s cukrem. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 60 minut vykynout.
-
2
V pánvi s rozehřátým zbývajícím olejem 5 minut opečeme cibuli, česnek a mleté maso. Přimícháme rajčatový protlak, petrželku a koření. Opékáme dalších 5 minut. Přilijeme 175 ml vody, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme
-
3
kulaté placky o průměru 24 cm. Zvýšíme okraje. Pečicí plech vysypeme kukuřičnou krupicí a placky na něj přeneseme. Obložíme mletým masem a pečeme asi 12 minut. Placky zavineme a podáváme.