Pizza s rajčaty a mozzarellou
Suroviny
- 1 kostka Droždí
- 5 g Sůl
- 600 g Rajčata
- 50 g Oregano sušené
- 25 g Tymián čerstvý
- 25 g Rozmarýn čerstvý
- 600 g Mozzarella
- 20 g Bazalka
- 20 g Kukuřičná krupice T 600
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 ml Olej olivový
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 175 ml Voda pitná
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1230 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 69 g
- Sodík 1820 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 1077.8 mg
- Vláknina 27032.5 mg
- Vitamín A 27032.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, soli, droždí, 1 lžíce olivového oleje a asi 175 ml vlažné vody vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme vykynout nejméně 1 hodinu.
-
2
Nasekanou cibuli a česnek dáme zesklovatět na 2 lžíce oleje. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a bylinky. Osolíme, opepříme a vše dusíme asi 40 minut.
-
3
Z těsta vyválíme 2 kulaté pláty a přeneseme na plech vysypaný krupicí. Na placky rozdělíme omáčku a posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou. Pokapeme olivovým olejem pečeme asi 15 minut. Ozdobíme bazalkou a podáváme.