Jablka v sezamovém těstíčku
Suroviny
- 3 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr skořicový
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
- 3 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 28 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 220 mg
- Vláknina 6619.6 mg
- Vitamín A 6619.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme, jadřince vypíchneme a nakrájíme 2 cm plátky. Okamžitě je pokapeme citronovou šťávou, aby neztmavly. Pak je posypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem.
-
2
V míse si promícháme mouku se sezamovými semínky, přidáme vyšlehané vajíčko, perlivou vodu, sůl a vymícháme těstíčko.
-
3
Ve woku si rozpálíme olej. Plátky jablek obalíme v těstíčku a osmažíme je na oleji dozlatova, vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby odkapaly.
-
4
Podáváme je pokapané javorovým sirupem.