Bylinkový dresink se špaldou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Bujón bylinkový
  • 50 g Pšenice Špalda
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 1222 mg
  • Vitamín A 1222 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špaldu propláchneme teplou vodou. Uvaříme ji dostatečném množství osolené vody a bujónem do měkka. Špaldu scedíme.

  • 2

    Smícháme jogurt, olej, pepř, cukr, citronovou šťávu a sůl. Bylinky opláchneme a najemno nasekáme. Společně se špaldou je přimícháme do jogurtu.

Komentáře k receptu