Zeleninový dresink s jáhlami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 38 g
- Sodík 788 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 247.1 mg
- Vláknina 5868.5 mg
- Vitamín A 5868.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly propláchneme a vaříme ve vývaru 20 minut. Necháme okapat na sítu a vývar zachytíme. Očistíme houby a zeleninu, nakrájíme na větší kostky, spolu s česnekem a trochou oleje dusíme ve vývaru 8 minut. Slijeme, rozmixujeme ručním mixérem, smícháme s jáhlami, zbývajícím olejem a citronovou šťávou. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.