Konfitovaná kachní stehna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2759 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 274 g
- Sodík 17416 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 478 mg
- Draslík 53.9 mg
- Vláknina 4524 mg
- Vitamín A 4524 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sůl roztlučeme s pepřem, koriandrem, jalovcem, česnekem a tymiánem na hrubou pastu. Pastou potřeme omytá a osušená kachní stehna, která vložíme do nekovové nádoby kůží dolů. Přikryjeme fólií a necháme asi 12 hodin v chladničce proležet.
-
2
Stehna opláchneme, osušíme a těsně vedle sebe urovnáme do pekáče. Zalijeme rozpuštěným sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a pečeme asi 90 minut. Maso musí být měkké a musí jít dobře od kosti.
-
3
Hotová stehna vyjmeme do plastové nádoby a zalijeme sádlem asi 2,5 cm nad maso. Sbíráme pouze tuk, vypečenou šťávou stehna nepřeléváme.
-
4
Konfit necháme vychladnout a potom uchováme v chladničce ve sklenicích nebo v plastových sáčcích.
-
5
Před podáváníme stehna prohřejeme a opečeme na pánvi.