Italská Focaccia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 9 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 11.2 mg
- Vláknina 5877.7 mg
- Vitamín A 5877.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku s droždím a solí. Přilijeme 4 lžíce oleje, 300 ml vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto hněteme ještě 10 minut, až bude hladké a pružné.
-
2
Těsto volně přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny, až zdvojnásobí objem.
-
3
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník asi 40x25 cm. Polovinu plátu potřeme olivovým olejem a okraje druhé poloviny vodou. Plát přeložíme na obdélník 25x20 cm a vložíme na olejem potřený plech. Klouby ruky těsto zmáčkneme a vydůlkujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout ještě 30-40 minut.
-
4
Potom plát pokapeme zbylým olivovým olejem tak, aby olej stekl do důlků. Posypeme mořskou solí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 30-35 minut.
-
5
Po upečení necháme prochladnout na mřížce. Focacciu podáváme v den, kdy se pekla.