Kuřecí gumbo
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 115 g Klobása Chorizo
- 225 g Okra - Ibišek jedlý
- 450 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 18 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 97.3 mg
- Draslík 924 mg
- Vláknina 7891.5 mg
- Vitamín A 7891.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.
-
2
Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.
-
3
Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.
-
4
Nakonec přidáme okru a povaříme dalších 20 minut.