Medový dresink s rajčatovým salátem
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 750 g Rajčata Cherry
- 100 g Roketa
- 50 g Mandle plátky
- 60 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Olej mandlový hořký
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 25 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 724.2 mg
- Vláknina 6250.5 mg
- Vitamín A 6250.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.7 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a nakrájíme je na velmi jemné plátky. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi do zlatova. Omyjeme rajčata a roketu. Z rajčat vykrojíme stopky a nakrájíme je na čtvrtiny. Otrháme listy rakety od stopek. Česnek podélně nakrájíme na jemné plátky.
-
2
Rozehřejeme máslo a olivový olej a plátky česneku osmažíme do křupava. Rajčata a roketu upravíme na mísu. Doplníme cibulkami, mandlemi a osmaženým česnekem a pokapeme dresinkem.