Polévka s chňapalem a pečenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 899 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 1011.3 mg
- Vláknina 4712.5 mg
- Vitamín A 4712.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi čtyřicet minut neoloupaný česnek a rajčata, až jsou slupky hnědé. Poté necháme vychladnout rajčata i česnek a oloupeme. Vypečenou šťávu vlijeme do misky a přidáme k ní nakrájenou dužinu rajčat a česneku.
-
2
Plátky ryby nakrájíme na kostky, vložíme do rybího vývaru a vaříme, dokud není maso průhledné. Poté odstavíme.
-
3
V dalším hrnci na oleji za stálého míchání restujeme posekanou cibuli. Po pěti minutách vlijeme přecezený vývar (rybí kousky dáme stranou na teplo), přidáme česnek, rajčata i s vypečenou šťávou a polévku vaříme na mírném plameni. Po pěti minutách varu přidáme pokrájené chilli papričky, které jsme zbavili semen.
-
4
Do talířů rozdělíme rybí maso, zalijeme horkou polévkou a servírujeme s dílkem limetky.