Kachní prsa na třešních
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 672.2 mg
- Vláknina 2949.8 mg
- Vitamín A 2949.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát nařízneme. Do zářezů vetřeme mořskou sůl a pepř.
-
2
Ve velké pánvi prsíčka opékáme kůží dolů asi 4 minuty, maso obrátíme a opékáme ještě 2 minuty. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě 8 minut. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout.
-
3
V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm smažíme nadrobno nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Vmícháme javorový sirup, víno a snítku rozmarýnu, uvedeme do varu a povaříme 1/2 minuty. Přilijeme vývar a bez pokličky vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.
-
4
Potom vsypeme okapané třešně a vše vaříme ještě 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.