Kachní prsa na třešních

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 7 g Máslo čerstvé
  • 200 g Kompot třešňový
  • 50 ml Víno červené
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 117.6 mg
  • Draslík 672.2 mg
  • Vláknina 2949.8 mg
  • Vitamín A 2949.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát nařízneme. Do zářezů vetřeme mořskou sůl a pepř.

  • 2

    Ve velké pánvi prsíčka opékáme kůží dolů asi 4 minuty, maso obrátíme a opékáme ještě 2 minuty. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě 8 minut. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout.

  • 3

    V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm smažíme nadrobno nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Vmícháme javorový sirup, víno a snítku rozmarýnu, uvedeme do varu a povaříme 1/2 minuty. Přilijeme vývar a bez pokličky vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.

  • 4

    Potom vsypeme okapané třešně a vše vaříme ještě 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu