Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Houby čerstvé
  • 85 g Strouhanka
  • 220 g Sýr Ricotta
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Mandle plátky
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Cannelloni
  • 8 ks Olivy černé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.46 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 3479 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 47.4 mg
  • Draslík 1111 mg
  • Vláknina 30362.5 mg
  • Vitamín A 30362.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat a osušíme. Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje.

  • 2

    Na přípravu omáčky na pánvi na 2 lžících olivového oleje restujeme drobně posekanou cibuli a česnek. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata i s nálevem, vypeckované a pokrájené olivy, rajčatový protlak, pepř, sůl a asi 5 minut na mírném plameni za občasného míchání vaříme. Hotovou omáčku vlijeme do připravené zapékací mísy.

  • 3

    Připravíme náplň do cannelloni. Na pánvi na másle restujeme houby pokrájené na plátky a drobně posekaný česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté směs odstavíme.

  • 4

    Do mísy vsypeme strouhanku a smícháme ji s mlékem a 3 lžícemi oleje. Dobře vymícháme, přidáme ricottu, 4 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř a houbovou směs.

  • 5

    Usušené cannelloni naplníme směsí, poskládáme je na omáčku do zapékací mísy, potřeme 1 lžící oleje, posypeme zbylým ustrouhaným parmezánem, lupínky mandlí a piniovými oříšky.

  • 6

    Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut, až povrch zezlátne.

Komentáře k receptu