Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Houby čerstvé
- 85 g Strouhanka
- 220 g Sýr Ricotta
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Mandle plátky
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 12 ks Cannelloni
- 8 ks Olivy černé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.46 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 55 g
- Sodík 3479 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 47.4 mg
- Draslík 1111 mg
- Vláknina 30362.5 mg
- Vitamín A 30362.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat a osušíme. Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje.
-
2
Na přípravu omáčky na pánvi na 2 lžících olivového oleje restujeme drobně posekanou cibuli a česnek. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata i s nálevem, vypeckované a pokrájené olivy, rajčatový protlak, pepř, sůl a asi 5 minut na mírném plameni za občasného míchání vaříme. Hotovou omáčku vlijeme do připravené zapékací mísy.
-
3
Připravíme náplň do cannelloni. Na pánvi na másle restujeme houby pokrájené na plátky a drobně posekaný česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté směs odstavíme.
-
4
Do mísy vsypeme strouhanku a smícháme ji s mlékem a 3 lžícemi oleje. Dobře vymícháme, přidáme ricottu, 4 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř a houbovou směs.
-
5
Usušené cannelloni naplníme směsí, poskládáme je na omáčku do zapékací mísy, potřeme 1 lžící oleje, posypeme zbylým ustrouhaným parmezánem, lupínky mandlí a piniovými oříšky.
-
6
Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut, až povrch zezlátne.