Selský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Sýr balkánský
  • 4 g Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2681 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 299.7 mg
  • Vláknina 16958.1 mg
  • Vitamín A 16958.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme rajčata, papriky, okurku a cibuli, vše nakrájíme na slabá kolečka. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme oregano a důkladně promícháme. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo nadrolíme a jemně vmícháme do zeleniny. Nakonec ochutíme zálivkou z oleje a octa, posypeme rozpůlenými olivami.

Komentáře k receptu