Dušená hovězí žebra
Suroviny
- 100 g Cibule
- 1000 g Hovězí žebra
- 80 g Karotka
- 25 g Sádlo škvařené
- 50 g Slanina vepřová
- 40 g Křen
- 60 g Hořčice
- 240 g Chléb konzumní
- 700 ml Víno bílé
- 1500 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1286 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 82 g
- Sodík 1665 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 192.1 mg
- Draslík 1189.8 mg
- Vláknina 3699.5 mg
- Vitamín A 3699.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí žebra vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, lžíci sádla a kousek slaniny. Hrnec dáme na oheň a jakmile se sádlo rozpustí a zelenina se začne smažit, podlijeme bílým vínem. Žebra dusíme, dokud se víno téměř nevyvaří.
-
2
Potom zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, posekanými bylinkami. Hrnec zakryjeme a dusíme asi 90 minut doměkka.
-
3
Podáváme s křenem, hořčicí a pečivem.