Masovo- jogurtový koláč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 894 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 186.8 mg
  • Draslík 833 mg
  • Vláknina 6174.5 mg
  • Vitamín A 6174.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, sůl a vejce, uhněteme hladké těsto.

  • 2

    Telecí maso nakrájíme na malé kousky, vaříme ve slané vodě dokud není měkké.

  • 3

    Mezitím vaříme rýži asi 15 minut, zcedíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Ve větší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném oleji, přidáme uvařené maso a rýži, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme jogurt.

  • 5

    Těsto rozválíme na dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku nebo formy na koláč, na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Okraje dobře spojíme, stiskem vytvoříme vlnky, pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut, až má koláč opečenou kůrku.

  • 6

    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu