Řecký masový koláč

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Telecí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 8 g Sůl
  • 250 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 376.7 mg
  • Vláknina 4395.3 mg
  • Vitamín A 4395.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, olej, sůl, prášek do pečiva a vejce, uhněteme do hladkého těsta. Ve větší pánvi osmahneme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mleté maso, sůl, pepř a hřebíček, pár minut osmahneme a odstavíme. Až do vychladlé směsi přimícháme na kostičky nakrájený sýr. Z těsta vyválíme dva pláty, jeden dáme na dno koláčové formy, na něj navršíme masovou směs a přikryjeme druhým plátem těsta. Potřeme rozpuštěným máslem a uprostřed nařízneme povrch do kříže. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu