Fettuccine se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 28 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 35.9 mg
- Draslík 283 mg
- Vláknina 6706.3 mg
- Vitamín A 6706.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a slaninu dobře osmahneme. Přidáme cibuli a česnek, 2 minuty podusíme.
-
2
Přidáme vývar a petrželku, osolíme a opepříme. Celou směs necháme při nízké teplotě svařit na poloviční množství.
-
3
Lístky bazalky opláchneme, nasekáme najemno a přimícháme do zhoustlé omáčky.
-
4
Fettuccine uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.