Fettuccine se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 150 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 35.9 mg
  • Draslík 283 mg
  • Vláknina 6706.3 mg
  • Vitamín A 6706.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a slaninu dobře osmahneme. Přidáme cibuli a česnek, 2 minuty podusíme.

  • 2

    Přidáme vývar a petrželku, osolíme a opepříme. Celou směs necháme při nízké teplotě svařit na poloviční množství.

  • 3

    Lístky bazalky opláchneme, nasekáme najemno a přimícháme do zhoustlé omáčky.

  • 4

    Fettuccine uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu