Suflé s čokoládou a likérem Grand Marnier
Suroviny
- 200 g Čokoláda hořká
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Likér Grand Marnier
- 3 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 21 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 261.6 mg
- Draslík 275.1 mg
- Vláknina 4666.7 mg
- Vitamín A 4666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maizenu smícháme se 2 lžícemi mléka. Zbytek mléka se smetanou ke šlehání přivedeme k varu. Rozpustíme v něm na kousky nalámanou čokoládu, zahřejeme a směs vymícháme dohladka. Postupně přidáme maizenu, cukr a vše dobře promícháme.
-
2
Ze sedmi bílků a špetky soli ušleháme jemný sníh. Kastrůlek odstavíme, vmícháme postupně žloutky, přilijeme likér a nakonec opatrně vmícháme sníh.
-
3
Troubu předehřejeme na 200C.
-
4
Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Do formy rozetřeme připravenou směs, pečeme 15minut. Poté zvýšíme teplotu na 220C a ještě 10minut dopékáme.
-
5
Hotové suflé ihned podáváme.