Sladová omáčka k uzené rolce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 252 g
- Sodík 3623 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 95.8 mg
- Vláknina 12801.8 mg
- Vitamín A 12801.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, podlijeme 125 ml horké vody a zakryté dusíme v troubě 15 minut. Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na větší kusy. Přidáme k masu, přilijeme zeleninový vývar a dusíme dalších 20 minut. Potom odkryjeme a pečeme 15 minut tak, aby maso získalo pěknou barvu. Hotové zavineme do alobalu a uchováme v teple.
-
2
Výpek přelijeme do hrnce, přidáme pivo a necháme vzkypět. Omáčku zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
-
3
K masu podáváme jemnou bramborou kaši se smetanou nebo nudle, lehce osmahnuté na másle.