Sladová omáčka k uzené rolce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Chilli paprička
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 40 g Jíška instantní
  • 30 g Bujón hovězí
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 125 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřová kýta uzená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 252 g
  • Sodík 3623 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 95.8 mg
  • Vláknina 12801.8 mg
  • Vitamín A 12801.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso vložíme do pekáče, podlijeme 125 ml horké vody a zakryté dusíme v troubě 15 minut. Očistíme a oloupeme mrkev a nakrájíme ji na větší kusy. Přidáme k masu, přilijeme zeleninový vývar a dusíme dalších 20 minut. Potom odkryjeme a pečeme 15 minut tak, aby maso získalo pěknou barvu. Hotové zavineme do alobalu a uchováme v teple.

  • 2

    Výpek přelijeme do hrnce, přidáme pivo a necháme vzkypět. Omáčku zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    K masu podáváme jemnou bramborou kaši se smetanou nebo nudle, lehce osmahnuté na másle.

Komentáře k receptu