Špagety s rajčaty a se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata
  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 350 g Špagety, Makarony
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 533.3 mg
  • Vláknina 8791.3 mg
  • Vitamín A 8791.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spodní stranu rajčat nařízneme ostrým nožem do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Rajčata ponoříme do vody na 30 vteřin a vyjmeme je děrovanou naběračkou. Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Nakrájenou slaninu vložíme do hlubší pánve, přidáme olej a smažíme při střední teplotě, až slanina pustí tuk. Vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 10 minut.

  • 3

    Přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Necháme vařit bez poklice 10 minut. Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.

  • 4

    Odstavíme omáčku, přimícháme pokrájenou majoránku, dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny přelijeme omáčkou a dobře promícháme. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu