Rybízový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 40 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 800 g Tvaroh jemný
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 500 g Rybíz červený
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 8 polévková lžíce Olej stolní
  • 6 polévková lžíce Želé rybízové
  • 2 polévková lžíce Grappa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 185.6 mg
  • Vláknina 8403.7 mg
  • Vitamín A 8403.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    300g tvarohu necháme okapat na sítu a vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 100g cukru, kypřicí prášek a mléko a vypracujeme hladké těsto.

  • 3

    Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát. Pečeme asi 30minut.

  • 4

    Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Několik si jich ponecháme na dozdobení. Rybízové želé prohřejeme s grappou a upečené těsto jím potřeme. Nasypeme rybíz a strouhaný kokos.

  • 5

    Zbylý tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou a 100g cukru. Želatinu necháme nabobtnat, vymačkáme, rozpustíme v troše horké vody a vmícháme do tvarohu. Naneseme na koláč a dáme vychladit do lednice.

  • 6

    Poté dozdobíme čerstvým rybízem a podáváme.

Komentáře k receptu