Hovězí maso vařené v zelenině
Suroviny
- 750 g Hovězí libové
- 100 g Pórek
- 100 g Hrášek
- 500 g Brambory vařené
- 30 g Cibule
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Květák
- 100 g Brukev řepka
- 200 ml Mléko plnotučné
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 55 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 1517.7 mg
- Vláknina 27620 mg
- Vitamín A 27620 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 261.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme pár kuliček pepře, přidáme kousek cibule. Vaříme 2 hodiny, maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky.
-
2
Květák pokrájíme na růžičky, mrkev na kolečka, brukev na kostičky, pórek na plátky. Pokrájenou zeleninu nasypeme do rendlíku, přisypeme ještě hrášek, podlijeme vývarem z masa a dusíme 10 minut. Mouku rozmícháme v mléce a přilijeme k zelenině. Přidáme ještě kostičky masa a spolu dusíme dalších 10 minut.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.