Hovězí maso vařené v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Hovězí libové
  • 100 g Pórek
  • 100 g Hrášek
  • 500 g Brambory vařené
  • 30 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Květák
  • 100 g Brukev řepka
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 1517.7 mg
  • Vláknina 27620 mg
  • Vitamín A 27620 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 261.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme pár kuliček pepře, přidáme kousek cibule. Vaříme 2 hodiny, maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Květák pokrájíme na růžičky, mrkev na kolečka, brukev na kostičky, pórek na plátky. Pokrájenou zeleninu nasypeme do rendlíku, přisypeme ještě hrášek, podlijeme vývarem z masa a dusíme 10 minut. Mouku rozmícháme v mléce a přilijeme k zelenině. Přidáme ještě kostičky masa a spolu dusíme dalších 10 minut.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu