Pečené telecí maso s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1014 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 805.3 mg
- Vláknina 8692.7 mg
- Vitamín A 8692.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran a vyjmeme z hrnce.
-
2
Přilijeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mrkev pokrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Nakonec dáme do hrnce rozmixovaná rajčata, vrátíme zpět orestované maso. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a bobkovým listem. Zakryjeme poklicí a vaříme hodinu na mírném ohni, dokud maso není měkké, občas promícháme.
-
3
Nakonec přidáme pokrájené olivy a vaříme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.