Omáčka z červeného vína
Suroviny
- 60 g Cibule
- 100 g Hovězí maso mleté
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 75 g Máslo čerstvé
- 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 20 g Protlak rajčatový
- 500 ml Víno červené
- 40 ml Omáčka sójová
- 30 ml Olej olivový
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Hřebíček
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 290 mg
- Vláknina 11276.2 mg
- Vitamín A 11276.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí maso důkladně opečeme na horkém oleji. Oloupeme cibuli a česnek, očistíme zeleninu, vše nakrájíme na velmi drobné kousky. Přidáme je k masu spolu s rajským protlakem a znovu řádně opečeme. Přilijeme červené víno, ochutíme bobkovým listem a hřebíčkem a necháme v nezakryté nádobě vařit 15-20 minut. Scedíme, ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme vločky studeného másla. Jakmile se omáčka spojí, nesmí se již znovu vařit.