Polévka z vepřové sleziny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1052 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 199.5 mg
- Draslík 487.1 mg
- Vláknina 1523.5 mg
- Vitamín A 1523.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slezinu omyjeme a nožem pokrájíme najemno nebo naškrábeme.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme slezinu a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
3
Celer a petržel nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do polévky. Ochutíme pepřem, solí a vaříme 15 minut. Polévku zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme ještě 5 minut.