Těstoviny s mořskými plody v bylinkové omáčce
Suroviny
- 220 g Hřebenatka
- 50 g Petržel - nať
- 450 g Těstoviny Fusilli
- 40 g Sýr Gruyére
- 25 g Sýr Parmezán
- 220 g Krevety tygří - loupané
- 550 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1068 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 58 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 242.4 mg
- Draslík 410 mg
- Vláknina 10988.2 mg
- Vitamín A 10988.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším kastrolu zahříváme šlehačku k bodu varu, ale nevaříme. Poté při nižší teplotě smetanu vaříme s nadrobno pokrájenými cibulkami, tymiánem a petrželkou, které jsme rovněž drobně nasekali. Zhruba po 7 minutách varu omáčku odstavíme.
-
2
V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vlijeme k nim omáčku a oba sýry (sýr Gruyére můžeme nahradit ementálem), které jsme jemně nastrouhali. Směs dobře promícháme a necháme na teple.
-
3
Na pánvi na oleji zhruba 2 minuty smažíme vyloupané krevety a hřebenatky.
-
4
Těstoviny s omáčkou vsypeme na mísu, přidáme krevety s hřebenatkami, zdobíme posekanými bazalkovými lístky a ihned podáváme.