Cizrnová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cizrna
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 929 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1235.2 mg
  • Vláknina 45865 mg
  • Vitamín A 45865 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme minimálně 12 hodin namáčet cizrnu, potom ji důkladně propláchneme.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme cizrnu. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 1 hodinu. Přidáme trochu citronové šťávy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu