Pizza se sardinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Olivy nakládané
  • 300 g Sardinka obecná
  • 2 g Oregano sušené
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1622 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 268.7 mg
  • Vláknina 8257.5 mg
  • Vitamín A 8257.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozdělíme na poloviny, rozválíme dvě kulaté placky o průměru asi 25 cm, vytvarujeme jim vyšší okraj a položíme na plechy vymazané olivovým olejem. Tupou stranou nože odstraníme ze sardinek šupiny, pak jim odřízneme hlavy, rozřízneme břicha, vykucháme, vyjmeme kosti. Sardinky položíme na těsto do hvězdice, okořeníme solí, pepřem a oreganem. Oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata bez semínek osmahneme na lžíci olivového oleje společně s nadrobno nakrájenou chilli papričkou a pak směs rozdělíme na sardinky. Cibule nakrájíme na kroužky, mozzarellu na tenké plátky a rozložíme na pizzu. Osolíme a opepříme, posypeme nakrájenými černými olivami, vše pokapeme olivovým olejem a pečeme na prostředním roštu v troubě vyhřáté na maximální teplotu (300 °C), po 5 minutách teplotu snížíme na 240 °C a asi 10-12 minut dopékáme.

Komentáře k receptu