Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě
Suroviny
- 100 g Mandle
- 200 g Cukr moučkový
- 80 g Hrozinky
- 60 g Citronová kůra
- 120 g Čokoláda hořká
- 120 g Čokoláda bílá
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 kávová lžička Kakao - prášek
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 2 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 45.4 mg
- Vláknina 1139.6 mg
- Vitamín A 1139.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme vejce a cukr a necháme je rozpustit ve vodní lázni. Pak je šleháme další dvě minuty. Smícháme mouku, kakao, mletou skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček a nastrouhaný oříšek. Přidáme je k vaječné směsi i s mletými mandlemi, hrozinkami a nakrájenou citronovou kůrou. Vše důkladně promícháme, vytvoříme těsto a to rozdělíme přibližně na šedesát kousků ve tvaru sušenek na plechy s pečícím papírem.
-
2
Sušenky pečeme asi dvacet minut dozlatova, pak necháme vychladnout. Bílou i tmavou čokoládu zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Polovinu vychladlých sušenek obalíme v tmavé čokoládě, polovinu v bílé. Necháme vychladnout na mřížce a pak podáváme.